Rassen

KraaikopDe Kraaikop is de reus onder de oud Nederlandse hoenderrassen en kwam vroeger vrij veel in Gelderland en Brabant voor. In het buitenland wordt hij wel Bredahoen genoemd.

Kraaikop Zwart Haan

Kraaikop Zwart Hen

Kraaikop Wit Haan

Kraaikop Wit Hen

Kraaikop Koekoek Haan

Kraaikop Koekoek Hen

Kraaikop Zwart Bont Haan

Kraaikop Zwart Bont HenBrabants BoerenhoenIn België en de rest van Europa worden ze Brabants boerenhoen of Brabançonne genoemd, in ons land gewoon Brabantse boerenhoen. Een landhoen dat eind negentiende, begin twintigste eeuw vorm kreeg. Het kwam voornamelijk voor in Belgisch Brabant, waar fokkers streng selecteerden op grote eieren.

Goudkwartel Haan

Goudkwartel Haan

Zilverkwartel Haan

Zilverkwartel Haan

Zwart Haan

Zwart HenPommerse GanzenPommerse Ganzen zijn een opvallende verschijning. Een weidegans bij uitstek. Oorspronkelijk komen deze ganzen uit Rügen. Daar werden rond 1550 voorlopers van dit ras aangetroffen. Omstreeks 1900 waren er ganzenhouderijen over heel Pommeren verspreid.

HyacintduivenDe Hyacintduif wordt algemeen beschouwd als een Nederlands sierduif. De hyacintduif heeft het type van een veldduif, maar wel iets zwaarder en meer gedrongen. Zo is in Nederland de eerste standaard voor dit ras opgesteld. Zonder Nederlandse liefhebbers zou de hyacintduif hoogstwaarschijnlijk rond 1900 zijn uitgestorven.